Am citit pe undeva că „alegerile noastre țin pe jumătate de noroc”. Ei bine, dacă-i așa, atunci eu am avut noroc când am ales să simplific rețeta de gobi manciurian. A fost o întâmplare generată de foame. Rețeta clasică necesită destul de mult timp pentru a fi preparată și nu aș fi avut răbdarea necesară. În loc să fac conopidă pané, am folosit ouăle sub formă de omletă, iar feliile de conopidă le-am prăjit separat. Ce surpriză plăcută a fost să constat că e foarte ușor să faci ceva la fel de bun în mai puțin timp.
Cel mai mult am mâncat gobi manciurian în sudul Indiei. La început ne-a fost greu să credem că banala conopidă se poate transforma în ceva atât de bun. După cum îi spune numele, este o reţetă chinezească, care a fost preluată de indieni şi de celelalte popoare din sud-estul Asiei. Poate fi preparată în două variante: cu mult sos, transformându-se într-un curry mai puţin condimentat şi uşor dulceag sau, cu foarte puţin sos, sub forma unui aperitiv.
După părerea mea este cel mai bun fel de mâncare cu conopidă!
Echipament necesar
- o tigaie mare
- un mixer pentru sosul de roşii
- o oală de 3-4 L
- o strecurătoare
Ingrediente:
- o conopidă mică tăiată în bucăţi mici
- 100 mL ulei
- omletă din 3 ouă tăiată cuburi
- o ceapă medie tocată mărunt
- un ardei roşu tocat mărunt
- un ardei iute tăiat rondele
- o linguriţă de zahăr (opţional)
- 4 cm ghimbir tocat foarte mărunt
- 5-6 căţei de usturoi tocaţi foarte mărunt
- o linguriţă boia dulce
- 1/2 – 1 linguriţă boia iute
- o linguriţă de turmeric
- 3-4 roşii decojite şi pasate cu mixerul sau o lingură de bulion
- 250 mL apă
- 30 mL sos de soia
- 1 lingură rasă de făina de orez sau amidon înmuiat în apă
- ceapă verde tocată pentru ornat
Tu când încerci o porţie de gobi manciurian?