Rulada de paratha cu pui

Reteta rulada paratha cu pui

Ai ochi de văzut şi urechi de auzit. Poţi să observi verdele crud al ierbii, albastrul curat al cerului şi licăritul luminii soarelui printre frunzele copacilor. Ai abilitatea de a distinge ciripitul păsărelelor, râsetele copiilor şi muzica lucrurilor. Poţi să simţi gustul cafeluţei dimineaţa, răcoarea fructelor şi savoarea ciocolatei. Suntem întregi pentru că avem toate aceste însuşiri pe care le luăm de-a gata. Nu le apreciem. Vrem mai mult. Ne dăm în vânt după haine mai drăguţe, sâni mai mari, muşchi mai mulţi, super-case şi super-maşini.Aşa ne considerăm realizaţi. Ne înnebuneşte dorinţa de a le avea şi este nebunie curată să mărturiseşti că nu e nevoie de toate aceste lucruri ca să ne facem viaţa mai frumoasă… Uităm să apreciem lucrurile pe care le avem. Asta ne-ar putea aduce mulţumire. Mulţumire eliberatoare.

Azi, mulţumeşte-te cu o paratha cu pui!

Rulada de paratha este un fel de shaorma indiană cu pui. Într-o turtă indiană e rulată carne de pui frăgezită în iaurt şi condimente aromate. Recomand să folosești rețeta de chapati. Pregătirea aluatului de turte trebuie să se facă înainte de a începe prepararea umpluturii ruladei, pentru ca lipia să poata fi gata cam în același timp. Rulada de paratha cu pui este bună caldă.

Echipament necesar

  • un castron pentru marinat carnea
  • o tigaie

Ingrediente

  • un piept de pui tocat
  • 1 ceapă mare tocată mărunt
  • 150g iaurt
  • 1 ardei iute tocat
  • jumătate linguriță de piper alb
  • jumătate linguriță de garam masala
  • frunze de coriandru tocate
  • sare
  • 1 lingură ulei
Se pune la marinat puiul cu ceapa tocată mărunt, iaurtul, ardeiul iute și condimentele pentru jumatate de oră. Într-o tigaie se pune o lingură de ulei și se gătește puiul până când se evaporă apa pe care o lasă. Se pune umplutura în turte, se rulează și se servește caldă cu salată verde.

Dacă ți-e greu să prepari turtele, poți să cumperi lipie de la supermarket. Este un prânz ușor și bun pentru acasa sau pentru pauza de masa de la servici. Pune frunze de pătrunjel în locul celor de coriandru, dar încearcă să găsești garam masala pentru un gust indian inconfundabil.

Experimentele sunt permise și încurajate!

Rulada de paratha cu pui

   Gustare   Pui  


Adriana