Sos indian cu optimism

Sos indian pentru roti

Poţi să faci tot ce-ţi doreşti. Şi dacă nu mă crezi, îţi propun un joc. Trebuie să te gândeşti la ceva ce îţi doreşti foarte mult să faci şi consideri că e imposibil. E foarte important să alegi ceva ce la prima vedere socoteşti că este imposibil şi nu doar greu de realizat. Următorul pas este să munceşti la acest vis. Nu contează dacă, printr-un concurs fericit de imprejurări, vei reuşi într-o lună sau, mai greu, în 10 ani. Reuşita, fie şi parţială, va fi un succes. Din acel moment eşti fericitul posesor al optimismului şi… sky is the limit. Vei vedea cum felul în care te simţi se imprimă în atitudinea oamenilor de lângă tine. Chiar dacă uneori suntem buni actori şi ne ascundem in spatele unor măsti, există ceva ce la nivel inconştient tot putem percepe. Aici legile magnetismului se inversează. Pozitivul va atrage întotdeauna pozitiv.

Sos indian cu roti jala sau cu roti canai, un mic dejun al campionilor indieni. Acesta era micul dejun servit la taraba de la colţ de stradă. Dintr-un ghemotoc de cocă, un indian îndemânatic întindea, răsucea şi arunca pe plita încinsă un roti canai fraged şi pufos. Îl împacheta într-un pătrat de hartie maronie cerată, punea alaturi şi o pungă cu sos indian şi micul dejun e servit.

Echipament necesar

  • o crăticioară sau tigaie mică

Ingrediente

  • 1 ceapă tăiată mărunt
  • 4-5 căţei de usturoi tocaţi mărunt
  • 5 cm ghimbir tocat mărunt
  • 1 chili tocat mărunt
  • o linguriţă garam masala
  • un vârf de linguriţă turmeric
  • 1 lingură bulion
  • o cană de apă
  • o linguriţă amidon înmuiat în apă
  • sare
Se pregătesc toate ingredientele. Garam masala, piperul şi turmericul pudră se amestecă cu apă până se formeaza o pastă. Se prăjeşte ceapa în puţin ulei. Se adaugă pasta de ghimbir şi usturoi sau se taie foarte mărunt. Se adaugă chili tocat, pasta de condimente, apoi bulionul diluat în apă. Se lasă să fiarbă 5 minute. Separat se amestecă amidonul cu apă şi se toarnă încet prin strecurătoare, mestecând în continuu. Se potriveşte de sare.

Acest sos simplu se poate servi indian-style la micul dejun cu roti, dar este la fel de bun la prânz sau cină. Se mai poate servi cu diverse feluri de orez sau poate fi folosit ca bază pentru diverse sosuri cu legume sau carne.

Experimentează!

 

   Sos   Vegan   Vegetarian  


Adriana