Ce frumoasă este viaţa! Și noi ne facem aşa de multe griji pentru tot ce se întâmplă. Suntem încrâncenaţi în dorinţele noastre şi uităm să ne relaxăm. Trecutul nu îl putem schimba, iar viitorul nu s-a întâmplat încă. Hai să facem un exerciţiu şi să trăim doar momentul prezent. Acum se întâmplă tot ceea ce este important. Avem nevoie de o pauză pentru relaxare ca să realizăm ce ni se întâmplă. O clipă doar pentru plăceri personale, o carte, o ciocolată (întreagă) sau nişte delicioase chifteluţe cu banane!
Echipament necesar
- un castron pentru prepararea aluatului
- o tigaie
Ingrediente
- 10 banane coapte bine
- 250g făină
- 150g zahăr
- 1 ou (opțional)
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu stins
- un vârf de linguriţă de scorţişoară
- sare
Chifteluţele cu banane sunt aşa de bune că nu ştiu cum am trăit până acum fără ele. În Langkawi, sunt populare precum frigănelele noastre cu pâine, lapte, ou şi zahăr. Să nu ţi se pară prea mare cantitatea de banane din reţetă. Odată ce ai început să înfuleci, nu te mai poţi opri. Încearcă-le şi cu unt de arahide. Atenţie! Această combinaţie se consumă pe proprie răspundere, înainte de o tură cu bicicleta, altfel prăpădește câteva zile de cură!
Dar relaxează-te, totul va fi bine!
Desert Gustare Vegan Vegetarian
Gabriela
Arata senzational.nu sunt prea priceputa in bucatarie, asa ca raman la stadiul de admirat:)
Adriana
Gabriela, tu vrei să fi pricepută în bucătărie? Dacă da, nu trebuie decât să te joci şi să încerci întâi reţetele uşoare ca asta. Ştii că acum 10 ani, nici eu nu credeam că o să pot să conduc o maşină sau că o să ajung în India? Dar în momentul în care mi-am dorit lucrurile astea, le-am realizat. Şi fără eforturi supraomeneşti. Trebuie doar să vrei!
Chifteluţele de banane sunt simplu de făcut. Înjumătăţeşte cantităţile şi, pentru a reduce şi mai mult costurile, caută banane foarte bine coapte la supermarket – sunt la reducere 50%. În cel mai rău caz pierzi cca 10 lei.
Pup cu drag şi te invit să experimentezi – dacă vrei.
G.
oare la cuptor se poate? o sa incerc si iti dau de veste, parca nu le-as praji…
Adriana
G, cred că se poate. Dacă pui praf de copt şi ceva grăsime (unt, ulei) în compoziţie, cred că iese o banana bread delicioasă. Îmi şi imaginez ce bine ar arăta nişte brioşe dintr-o astfel de compoziţie. Ornate cu nucă sau cu alune pisate. Mnmmm! O nebunie!
Acesta fiind un desert asiatic, am păstrat reţeta originală. În mod tradiţional, deserturile în Asia nu se coc, se prăjesc sau se fierb la abur. Dar îţi înţeleg reticenţa legată de prăjit. Trebuie să găsim un echilibru şi să nu abuzăm de prăjeli. Nu cred că e cu mult mai sănătos să mâncăm salată de roşii crescute cu chimicale, decât să mâncăm o porţie sănătoasă de carofi prăjiţi din când în când.