Curry Premium cu pui

Reteta curry premium cu pui

Suntem comozi. Tot ce este complicat ne oboseşte sau ne sperie de-a dreptul. Nu mai coasem şi nici nu mai spălăm cu mâna. Aproape că nu mai ştim cum. Suntem învăţaţi cu totul de-a gata şi cu maşini ajutătoare. S-a stricat ceva? Nu e cool să repari. E mai simplu să cumpărăm un produs nou. Era oricum „vechi” de doi ani şi era timpul să mai schimbăm ceva prin casă.
La fel, până şi ce mâncăm ţine de comoditate. De ce să mai gătim când găsim mâncare gata preparată la Carrefour, la Mega Image, la cantina de la birou şi la shaorme-ria de la colţ? Dar se pot compara aceastea vreodată cu mâncarea proaspăt preparată acasă?

Fă-ţi timp pentru tine şi pregăteşte un curry cu pui incredibil!

Curry-ul premium cu pui sau Seri Intan Chicken Curry este considerat o delicatesă pe mesele localnicilor malaezieni în zile de sărbătoare. Este o combinație între curry-urile indiene și cele thailandeze, gustul puternic de curry indian fiind diminuat de aroma nucii de cocos. Pe langă laptele de nucă de cocos, ai nevoie de un ingredient mai special: nucă de cocos prăjită. În Langkawi, găseam fried coconut la orice magazin cu legume de la colț de stradă, aici însă trebuie să o preparăm singuri. Este un pic mai mult muncă, necesită timp, dar merită. Este savuros și face senzație atât printre iubitorii de curry cât și printre necunoscători.

 

Echipament necesar

  • o oală sau cratiță de 3 – 4L neaderentă

Ingrediente

  • un piept de pui tăiat bucăți
  • 3-4 cartofi tăiați în sferturi
  • 250 ml lapte de nucă de cocos
  • 200-250 ml supă de pui
  • 2 linguri pudră de curry amestecată cu un pic de apă pentru a forma o pastă
  • 2 cepe roşii medii tăiate julien
  • 2 cm ghimbir tăiat mărunt
  • 4-5 căței de usturoi tăiat mărunt
  • 2 bețe scorțișoară
  • un ardei iute tăiat în bucăți mari (optional)
  • 3-4 bucăți anason stelat
  • 6-7 cuișoare
  • 100 g nucă de cocos prăjită (o nuca de cocos)
  • sare și piper
În uleiul încins se pun scortișoara, anasonul stelat și cuișoarele și se rumenesc un pic până eliberează aroma. Se pune ceapa și se călește ușor, apoi ardeiul, ghimbirul și usturoiul (sau o lingură de pastă de ghimbir cu usturoi) și pasta de curry. Se lasă câteva secunde până începe să elibereze aroma. Se adaugă puiul, cartofii și supa de pui pe care trebuie să le ai la îndemână. Se dă focul la mic și se gătește 20 minute. Când cartofii sunt fierți, se adaugă laptele de nucă de cocos și nuca de cocos prăjită. Se mai lasă 5-10 minute. Se adaugă sare și piper. Se poate servi simplu sau cu orez fiert.

După masă îți vei face siesta cu mâinile pe burtă și cu gândul  la următoarea porţie.

Îndrăznește să visezi!

Ingrediente curry premium cu pui

Curry cu pui si aroma de nuca de cocos

Bol cu curry de pui si nuca de cocos

   Curry   Pui  


Cristi si Adriana

  1. Dindina

    In ingrediente nu sunt mentionate rosiile, pe cand in descrierea retetei apar rosiile. Unde este greseala? Multumesc

    Raspunde
    • Adriana

      La curry-ul din poze nu am folosit roşii. Am făcut confuzia deoarece am gătit de multe ori reţeta în mai multe variante. Am folosit pasta de roşii în special la curry-urile vegetariene (cartofi dulci, ananas, tapioca). Iese gustos în ambele variantele. Mulţumesc pentru observaţie. Am corectat. Abia aştept să-mi spui cum ţi-a plăcut :)

      Raspunde

Spune si tu: